Първи загинал след удар от безпилотен автомобил

Технологичен коментар на Каролин Хайд от Bloomberg в Лондон

Каролин Хайд, Bloomberg в Лондон, коментира водещите технологични заглавия.

Facebook отбелязва най-лошото си представяне от 2014, след като изтри над $34 млрд. от пазарната си капитализация по време на борсовата сесия в понеделник, съобщи Хайд. Това идва в резултат на натиска от власти от САЩ и Европа, които търсят отговори относно съобщенията, че фирма за политическа реклама се е сдобила с информация на близо 50 млн. потребители без съгласието им, допълни тя.

Безпилотен автомобил на Uber уби пешеходец, като това може би е първият смъртен случай причинен от автономно возило, предаде Каролин Хайд. Жена пресичала улица в град Темпи, Аризона в неделя вечер, когато автомобилът в автономен режим я ударил, а впоследствие починала от раните си. Междувременно Uber спря всички тестове на автономни коли в Питсбърг, Сан Франциско, Торонто и област Финикс, съобщи още Хайд.

Bloomberg научи, че Apple се готви да произвежда свои собствени екрани за устройствата си, инвестирайки значително в разработка на MicroLED екрани от ново поколение, които се очаква да направят бъдещите устройства по-тънки, по-светли и с по-ниско потребление на енергия.

Подробности чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини