Държавата дава над 310 млн. за превантивен ремонт на 580 км пътища

От днес се прекратява работата по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през 2018 за превантивни ремонти на 580 км от републиканската пътна мрежа.

Това съобщи днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова, предават от пресотдела на регионалното ведомство.

Важно е този ресурс да бъде използван по ефективен начин и очаквам практическата дискусия да подпомогне правилното изпълнение на тези цели, коментира още тя.

Крумова посочи, че със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ от днес се прекратява работата по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Пътноподдържащите фирми, обаче,  остават в готовност да реагират при необходимост до приключване на зимния сезон. В най-скоро време ще бъде ясно къде ще бъдат вложени спестените от зимната поддръжка средства, заяви регионалният заместник-министър.

Предвидено е увеличаване на гаранционните срокове като един възможен стимул за отговорно отношение към изпълнението на обектите. По този начин ограниченият публичен ресурс, с който разполагаме, ще бъде влаган максимално ефективно, обясни Крумова.

Зам.-министърът също така призова за отговорност при изпълнението на пътни проекти и приветства инициативата на Българска браншова камара „Пътища“ като възможност диалогът между бизнеса и институциите, ангажирани в строителството и ремонта на пътища, да бъде подобрен.


 

Последни новини
Още от Новини