Акциите на Adidas поскъпнаха с до 13%

Коментар на Марк Бартън, Bloomberg News

Марк Бартън, Bloomberg News, коментира приключването на европейската търговска сесия в сряда, 14.03.2018.

Европейските акции отбелязаха спад за 2-ри ден след 6 дни на повишения - понижение с 0,1%, коментира Бартън. Инвеститорите усвояват данните за продажбите на дребно в САЩ, които разочароваха и отраженията от смените в Държавния департамент на САЩ, допълни той.

Една от големите вериги за хранителни стоки във Великобритания Wm Morrison Supermarkets ще възнагради акционерите със специален дивидент, за да надвие унинието, надвисващо над британския сектор за търговия на дребно. Компанията обяви годишни продажби, надхвърлящи очакванията и каза, че е уверена относно продължителен ръст, коментира Бартън. 

Акциите на най-големия британски застраховател Prudential поскъпнаха с до 7%, най-голямото увеличение от ноември 2016, след новината, че продава 12 млрд. паунда анюитет от британското си портфолио и също, че планира да отдели своето звено МG, като се фокусира върху ръст в Азия. Акциите приключиха нагоре с 5,8%, информира Бартън.

Най-голямото движение в акциите вчера е това на Adidas, чиито акции поскъпнаха с 11,7%, достигайки преди това най-голямото покачване от десетилетие - от 13%, след като стана ясно, че печалбата през 4-тото тримесечие е нараснала с 19%. Компанията извлича ползи от популярността на ретро кецовете си, които и помогнаха да спечели пазарен дял от подобните на Nike и някои по-малки конкуренти, коментира Бартън. Главният изпълнителен директор на компанията Каспър Рорстед каза през януари, че очаква забележителен ръст в Китай тази година и силно икономическо представяне в САЩ, каза още Марк Бартън.

 

 

Последни новини
Още от Новини