Започна шестият Български кариерен форум в Лондон

Предстои провеждането му и в Берлин

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Над 250 специалисти от разнообразни сфери – икономисти, HR експерти, бизнес консултанти, физици, юристи, инженери и т.н., присъстват на шестото издание на „Български кариерен форум“ в Лондон. Събитието се провежда в рамките на целия ден в Посолството на Република България и Българският културен институт в английската столица, а на терен ще присъстват представители на над 20 родни компании и организации. Целта на форума е младежите да се запознаят с възможностите за кариерно развитие у нас. Фирмите, от своя страна, ще могат да привлекат работна ръка с чуждестранен опит.

”Българският кариерен форум всяка година представя компании от различни сектори. По този начин показваме, че на българския трудов пазар има поле за развитие на хора с разнообразни профили. Ние вярваме, че мечтите и успехите могат да се случват и у нас! Голяма част от нашия екип успешно се развива в България.“, обяснява Ангел Игнатов, председател на организацията.

Изложение, презентации и работилница за изработването на успешно CV ще бъдат в акцент по време на събитието в Лондон.

След малко повече от месец Българският кариерен форум ще се проведе и в Германия. Датата е 21 април, а мястото - Българския културен институт в Берлин. По данни на организаторите, в германската столица и прилежащата ѝ провинция Бранденбург живеят над 33 000 българи, близо 2 000 от които са студенти. Подобна е статистиката и в Лондон.

През годините събитията под щампата на Българския кариерен форум в Лондон, Единбург и Франкфурт са били посещавани от над 2000 студенти и млади професионалисти. В кампанията са участвали и над 100 работодатели, базирани у нас. Според статистиката, форумът помага ежегодно на минимум 30 души започват работа или стаж обратно в страната.

Вижте гостуването на организаторите в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria на прага на шестото издание на събитието. 

Последни новини
Още от Новини