Uber търси заем за $1,25 млрд. директно от инвеститори

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg

Емили Чанг от Bloomberg коментира последното от света на технологиите. 

Uber кандидатства за заем от 1,25 млрд. долара според източници на Bloomberg, предаде Чанг. Това ще е втори опит на компанията за получаване на кредит на американския пазар на кредити и облигации, като този път се насочва директно към инвеститори, вместо през банки. Тази седмица Uber е домакин на среща с потенциални инвеститори в кредит, информира Емили Чанг.

Отстраненият от поста главен изпълнителен директор и съосновател на компанията Травис Каланик образува инвестиционен фонд за инвестиции в технологични стартъпи. Фондът ще е насочен към компании за недвижими имоти, електронна търговия и технологични бизнеси в Китай и Индия, коментира Чанг.

Инвеститорите в Walt Disney гласуваха с неодобрение планът за възнагражденията на ръководството на компанията, съгласно който през миналата година главният изпълнителен директор на компанията Боб Айгър получи 36 млн. долара, коментира Чанг. Въпреки това решението е необвързващо и няма да значи действителна промяна във възнагражденията на ръководството.

Подробности чуйте във видеото

 

Последни новини
Още от Новини