Coca-Cola пуска алкохолна напитка за първи път в историята си

Продуктът обаче е насочен единствено към японския пазар

Снимка: Pixabay.com Снимка: Pixabay.com

Най-голямата компания за производство на безалкохолни напитки в света Coca-Cola планира да произведе алкохолна напитка за първи път в 125-годишната си история, съобщава BBC.

Стъпката отразява желанието на компанията да се възползва от все по-големия интерес на страната към Chu-Hi - консервирани и ароматизирани напитки, в които има доза от местно алкохолно питие, наречено shochu. Продуктът обикновено е с между 3% и 8% алкохолно съдържание, пише Investor.bg.

Старши изпълнителният директор на Coke в Япония заяви, че ходът е „скромен експеримент за конкретен сегмент на нашия пазар".

„Досега не сме експериментирали в категорията напитки с ниско алкохолно съдържание, но това е пример за това как продължаваме да проучваме възможностите извън нашите основни области", каза Жорже Гардуно, президент за Япония на Coca-Cola.

Малко вероятно е питието да се продава извън Япония.

Chu-Hi - съкращение за shochu highball - се продава като алтернатива на бирата, което се оказва особено популярно сред жените.

Японските големи компании за напитки, включително Kirin, Suntory и Asahi, имат разнообразни напитки и продължават да експериментират със стотици вкусове.

Фразата „алкопоп" обикновено се свързва със сладки, но алкохолни напитки, а през 90-те години във Великобритания брандове в същата посока като Hooch, Reef, Smirnoff Ice и Bacardi Breezer станаха много популярни.

Те обаче бяха разкритикувани, че насърчават младите хора да пият алкохол в големи количества, защото са твърде лесни за консумация.


 

Последни новини
Още от Новини