BlackBerry съди Facebook за нарушени патентни права

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg

BlackBerry съди Facebook за нарушени патентни права, като твърди, че социалната мрежа е използвала нейна технология в приложенията за съобщения на Facebook, коментира Емили Чанг. BlackBerry настоява да бъде наложен запор на социалната мрежа за предоставянето на основното си приложение, както и на Facebook Messenger, Workplace Chat, WhatsApp Messenger и приложенията и сайтовете на Instagram.

В миналото мениджърите на Facebook обясняваха, че в технологичната индустрия, копирането на това, което работи е понякога необходимо. Компанията официално признава заслугата на Snapchat в създаването на популярната функция „сторис“, допълни Чанг.

Стартъпът за споделено работно пространство WeWork обяви придобиването на тех маркетинг компанията Conductor, която спомага подобряването на онлайн присъствието на водещи корпорации, сред които се нареждат Citibank, Salesforce и CVS, информира Емили Чанг.

SpaceX отбелязва 50-тото изстрелване на ракета Falcon 9, като последната Falcon излетя от военновъздушната база Кейп Каневерал във Флорида рано сутрин във вторник, успешно пренасяйки в орбитата огромен испански комуникационен сателит с размер почти колкото градски автобус, коментира още Чанг.

Подробности чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини