Ралф Спет очаква Jaguar I-Pace да превърти играта

Ралф Спет, гл. изп. директор, Jaguar Land Rover

Jaguar I-Pace на изложение в Лондон. 8 септември 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Jaguar I-Pace на изложение в Лондон. 8 септември 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Новият SUV на Jaguar е изцяло електрическият I-Pace, който британският производител на луксозни автомобили лансира като предизвикателство на Tesla.

Докато производителите на масови коли електрифицират моделите си в отговор на натиска на регулаторите да намалят емисиите, Jaguar Land Rover е един от малкото луксозни автопроизводители, които са заложили модела още преди години, както каза Ралф Спет в интервю за Мат Милър от Bloomberg по време на автосалона в Женева.

Електромобилите са в центъра на вниманието на изложението в Швейцария.

Спет каза още, че компанията не смята да напуска Великобритания, но очаква от политиците да дадат подробности за Brexit и американските тарифи.

"Американският пазар е много важен за компанията. Ние сме там от десетилетия. И САЩ е един от големите ни глобални региони. И затова се надяваме тези свободни и честни търговски отношения ще продължат и в бъдеще".

Вижте снимки от Автосалона в Женева 2018.

 

Последни новини
Още от Новини