Кои са най-добрите автомобили за 2018

Класацията е на американското издание Consumer Reports

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Популярното американско издание Consumer Reports публикува Топ 10 на най-добрите модели на 2018, като посочи и 10-те компании, които правят най-добри автомобили. Критериите са създаване на подобна класация са основани на основните изисквания към даден автомобил – надеждност, удовлетвореност на клиентите и безопасност, пише Automedia. 

Освен това колите са били тествани от представители на изданието, които са ги разделили по класове. Представянето по време на тестовете също играе основна роля за поствяне на крайната оценка.

Компактен автомобил: Toyota CorollaМоделът Toyota Corolla заема първо място при компактните автомобили, тъй като Consumer Reports го смятат за „практичен и икономичен седан с надеждно и качеството оборудване”. Цените на модела в САЩ стартира от 18 600 долара, а задвижването е повечено на 1,8-литров мотор с 4 цилиндъра, генериращ до 140 к.с.

Компактен екологичен автомобил: Chevrolet Bolt


В случая Chevrolet Bolt е определен за най-добър зелен автомобил, като основната заслуга за това е на големия пробег с едно зареждане - 383 км. Елекромобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди, а цената му стартира от 37 4965 долара. Клиентът обаче ползва различни отстъпки и бонуси, което позволява постигане на цена от 29 995 долара.

Луксозен компактен автомобил: Audi A4

Както отбелязват експерите на Consumer Reports, клиентите, които искат нещо луксозно, но достъпно като цена, трябва да обърнат внимавие на Audi A4. Автомобилът печели първото място в компактния клас, където конкуренцията е доста сериозна.

Средноразмерен автомобил: Toyota Camry

При колите със средни размери на първа позиция е Toyota Camry, която успява да се пребори с големия си конкурент Honda Accord. Изданието оценява много високо пътното поведение, както и икономията на гориво, предлагани от този автомобил.

Голям автомобил: Chevrolet Impala

Въпреки че Chevrolet Impala не е сред любимите на американските клиенти модели, според експертите от Consumer Reports, този автомобил заслужава сериозно внимание. Той предлага сериозно вътрешно пространство и отлично поведение, но пък и цената му е сериозна - от 27 895 долара. 

Миниван: Toyota Sienna

Японският миниван Toyota Sienna има сериозен конкурент - Chrysler Pacifica, който на свой е достатъчно подобрен, но все още не успява да излезе начело в сегмента. Затова пък Sienna получава достатъчно точки за поведение на пътя, както и за допълнителната система за задвижване на четирите колела и заради икономичните си двигатели.

Компактен SUV: Subaru Forester

През последните години Subaru записва все повече успехи на пазара, като заслугата е на модела като Forester, който е определен от Consumer Reports за „най-добър компактен всъдеход на 2018 г.” Автомобилът печели при доста сериозна конкуренция в един от най-оспорваните сегменти на пазара. 

Луксозен компактен SUV: BMW X3

Моделът BMW X3 е най-добрият компактен луксозен SUV за 2018 г. Потребителските отзиви са, че „новото BMW X3 предлага удоволствие от шофиране, комфорт, модерни технологии и полезни технологии, обединени в едно”. 

Средноразмерен SUV: Toyota Highlander


Кросоувърите със средни размери стават все по-популярни не само в Америка, но и в цял свят. Затова от Consumer Reports препоръчват на клиентите да изпробват Toyota Highlander, като определят този автомобил като „просторен, удобен и надежден”.

Пълноразмерен пикап: Ford F-150
Никой не се съмнява, че при пълноразмерните пикапи на първо място е Ford F-150. Това е не само най-добрият модел в този сегмент, но и е най-търсеният. Любопитно е да са разбере дали Chevrolet Silverado и Ram 1500 ще успеят да се справят някога с конкуренцията на този пикап.

Топ 10 на марките

Според Consumer Reports, десетте компании, които правят най-добрите автомобили изглежда така: 

Genesis, Audi, BMW, Lexus, Porsche, KIA, Subaru, Tesla, Honda и Toyota. 

Последни новини
Още от Начало