Сръбският президент идва на визита у нас в петък

В рамките на визитата му ще бъдат подписани няколко меморандума за сътрудничество

Сръбският президент Александър Вучич ще бъде на официално посещение в България утре (23 февруари, петък).

Това се разбира от съобщение на пресслужбата на Министерски съвет.

В рамките на визитата си сръбският държавен глава ще проведе среща с българския външен министър Екатерина Захариева.

"По време на срещата ще бъде обсъден основният външнополитически приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС – европейската перспектива на Западните Балкани, напредъкът на Република Сърбия в преговорите за присъединяване, както и редица въпроси от двустранните отношения и международния дневен ред", пишат от МС.

След срещата на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъдат подписани Меморандум за разбирателство между Република България и Република Сърбия за подобряване на ефективността на железопътния транспорт и Меморандум за разбирателство за сътрудничество между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България и Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Република Сърбия в развитието на пристанищната инфраструктура на р. Дунав, необходима за съхранение и пренос на втечнен природен газ. 

Следва да се отбележи, че Вучич е у нас по покана на президента Румен Радев, като в програмата му е планирана и среща с него, както и с председателя на НС Цвета Караянчева. 

Последни новини
Още от Новини