Българин успял да измами платежната система на Spotify

Благодарение на това може би е станал милионер

Офисът на Spotify Ltd. в Берлин, Германия. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Офисът на Spotify Ltd. в Берлин, Германия. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Българин, създател на плейлисти, е успял да измами платежната система на Spotify, и то в продължение на месеци миналата година, благодарение на което може би е станал милионер от платформата, предаде Bulgaria ON AIR.

В схемата участват две плейлисти, чиито следи водят към България. Включените в тях песни не са популярни хитове, а са дело на неизвестни изпълнители. Въпреки това те успяват да наберат достатъчно слушания, за да се издигнат в класациите и да носят печалба на създателя си. Или потребителите са толкова пристрастени към тази музика, че я слушат непрекъснато или българинът, създал плейлистите, е създал 1200 акаунта, платил е по 10 долара за всеки, с които пуска въпросните песни постоянно.

Теодор Панайотов, който е експерт в сферата на интернет платформите и управлява Coursedot, каза, че според Условията за ползване на музикалната платформа, потребител няма право сам изкуствено да повишава данните за потреблението и по този начин да получава повече пари. "Дали ще има някакви последствия, това зависи изцяло от Spotify", сподели Панайотов пред Bulgaria ON AIR.

Според него вече ниши в бизнеса са запълвани именно от подобни интернет платформи за обучение, музика и други.

"Голяма част от материалните неща, с които сме свикнали, се дематериализират", подчерта още Теодор Панайотов в студиото на "България сутрин". По думите му именно заради това и много неща са станали по-достъпни и по-евтини за повече хора.

Последни новини
Още от Новини