Първият директен влак Лондон-Амстердам

Никълъс Петровик, гл. изп. директор на Eurostar

Пътнически влак на Eurostar International Ltd. преди старта на редовната линия Лондон-Амстердам. Лондон. 20 февруари 2018. Photographer: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg Пътнически влак на Eurostar International Ltd. преди старта на редовната линия Лондон-Амстердам. Лондон. 20 февруари 2018. Photographer: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Eurostar пусна тестово първия влак между Лондон и Амстердам на 20 февруари преди официалното откриване на линията на 4 април, съобщи Bloomberg.

Влакът тръгна от гара Сейнт Панкрас в Лондон по график в 08:30. Пътуването продължава 3ч 40 мин и компанията продава билетите от 35 паунда в едната посока.

Първоначално по линията ще се движат по два влака дневно, каза директорът на Eurostar Никълъс Петровик. След това планира да привлече бизнес трафик.

Пътуването от Амстердам до Лондон засега е по-дълго с 50 минути, заради смяна в Брюксел и паспортна проверка. Петровик каза, че мярката е временна и догодина ще се промени.

Чуйте интервюто с Никълъс Петровик, гл. изп. директор на Eurostar от гара Сейнт Панкрас.

Петровик, който управлява Eurostar в продължение на 7 години, трябва да напусне компанията този месец, за да оглави френското подразделение на Siemens AG, според изявление от януари. Негов приемник на поста в Eurostar ще стане Майк Купър, който досега оглавяваше британската компания за пощенски услугиYodel Logistics Ltd.

 

 

Последни новини
Още от Новини