Румен Радев призова за единни стратегически цели в Македония

Българският президент е на двудневно посещение в Скопие

Християн Мицкоски и Румен Радев. Снимка: Прессекретариат на държавния глава Християн Мицкоски и Румен Радев. Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Президентът Румен Радев проведе последователно срещи с председателите на ВМРО-ДМПНЕ и Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) Християн Мицкоски и Али Ахмети. Разговорите се състояха в рамките на двудневното официално посещение на българския президент в Скопие, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
"България е подкрепяла неизменно Република Македония в най-тежките й моменти. Ние очакваме да премахнем границите между хората, да насърчим приятелството и бизнеса". Това послание отправи държавният глава Румен Радев на срещи с политически лидери, които се състояха в късния следобед вчера.
 
Румен Радев призова политическите лидери в Република Македония да постигнат единство и обединение по отношение на стратегическите цели на страната въпреки различията във вижданията си във вътрешнополитически план, пише днес Dnes.bg. 
 
На срещите бяха обсъдени и аспекти от двустранните отношения на Република България и Република Македония и перспективите на прилагането на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете страни.
 
“Вярвам, че в най-кратък срок ще видим как хората от двете страни на общата ни граница пътуват бързо и удобно, правят бизнес, инвестират и строят свободно и си сътрудничат интензивно в културата, образованието и науката”, заяви държавният глава в разговорите си.

 

Последни новини
Още от Новини