Повишената доходност по ДЦК не трябва да значи силен долар

Коментар на Вираж Пател, валутен стратег в ING Bank и Дейвид Райли, ръководител кредитни стратегии в BlueBay Asset Management

Вираж Пател, валутен стратег в ING Bank и Дейвид Райли, ръководител кредитни стратегии в BlueBay Asset Management коментираха пред Bloomberg нарастващата доходност по държавните ценни книжа и слабостта на долара.

Според Вираж Пател "през 2018 доларът вече се търгува по нови правила", а покачващата се доходност по американските облигации не задължително означава и по-силен долар.

"В действителност изглежда, че средата на слаб долар и доходността по американските облигации може да ни казва нещо в дългосрочен план за състоянието на увереността на икономиката на САЩ."

Дейвид Райли коментира, че доларът не може да натрупа печалби, тъй като не дава много основания да се залага на него.

"В останалият свят има по-силен ръст, можете да получите прилични реални лихви например на развиващите се пазари. Също виждаме повече преоценяване на очакванията за ръст и лихвени проценти за Европа, отколкото за САЩ" на фона на "много голям двоен дефицит, голям фискален дефицит, дефицит по текущата сметка" и не особено блестящи в средносрочен план фундаменти за долара, каза още той.

Подробности, във видеото. 

Последни новини
Още от Новини