Лагард: Необходими са регулации за избягване на следваща криза

Рeзките колебания на световните финансови пазари не са притеснителни, смята управляващият директор на МВФ

Кристин Лагард, шеф на МВФ. Снимка: Guillermo Gutierrez/Bloomberg Кристин Лагард, шеф на МВФ. Снимка: Guillermo Gutierrez/Bloomberg

Рeзките колебания на световните финансови пазари през последните няколко дни не са притеснителни на фона на силния икономически ръст. Необходимо е обаче въвеждането на регулации за предотвратяване на бъдещи кризи, коментира управляващият директор на МВФ Кристин Лагард, предаде Investing.com

Според нея следващата финансова криза няма да дойде от банковия или застрахователния сектор, а от икономически дейности, които не са обект на регулации – пазара на криптовалути или сенчестото банкиране, например, пише Bloomberg. 

„Сравнително оптимистична съм за глобалната икономика заради общата картина, която имаме в момента. Но не можем да стоим със скръстени ръце и да чакаме икономиката да продължи да се разширява със същия темп“, предупреди тя по време на конференция за глобалния бизнес и социални трендове в Дубай.

Лагард потвърди прогнозите на МВФ, публикувани миналия месец, за ръста на глобалната икономика, който се очаква да достигне 3,9% през тази година и през 2019.

Последни новини
Още от Новини