Търгът за първата отсечка на Видин - Ботевград тръгва след месец

Общата дължина на трасето е 167 км.

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Търгът за първата отсечка от пътя Видин - Ботевград тръгва през март, като обществените поръчки за останалите участъци от пътя ще се обявяват поетапно през тази и следващата година, пише Investor.bg. 

Обществената поръчка за избор на изпълнител на участъка Мездра – Ботевград от пътя Видин – Ботевград ще стартира през март. Това съобщи Агенцията „Пътна инфраструктура“, след като за трета поредна седмица във Видинско се проведе протест на граждани с искане за ремонт на пътната инфраструктура в региона.

Организатор на протестите, които според Областната управа във Видин са незаконни, е „Широка гражданска коалиция“, посочва БНР.

Участъкът Мездра – Ботевград е с дължина 33 км, посочват от пътната агенция.

По-късно през годината ще тръгнат и процедурите за изграждането на отсечката от Видин до Ружинци с дължина до 52 км, припомня Агенцията. През 2018 г. ще стартират тръжните процедури за изграждането на общо 85 км по пътя, допълва се в съобщението.

През 2019 г. ще тръгнат поръчките и за останалите трасета. Това означава, че строителството на първите отсечки може да започне в най-добрия случай още към края на годината, а на останалите участъци – през следващата.

Проектите ще се изпълняват със средства от републиканския бюджет.

Пътят Видин – Ботевград е приоритетен проект в инвестиционната програма на Агенцията до 2022 г., тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.

Общата дължина на трасето е 167 км. 

Последни новини
Още от Новини