Boeing обяви Азия за най-бързо растящия пазар

Динеш Кескар, ст. вицепрезидентът на Boeing за Азиатско-Тихоокеанския регион и Индия

Динеш Кескар, ст. вицепрезидентът на Boeing за Азиатско-Тихоокеанския регион и Индия. Сингапур. 5 февруари 2018. Photographer: Ore Huiying/Bloomberg Динеш Кескар, ст. вицепрезидентът на Boeing за Азиатско-Тихоокеанския регион и Индия. Сингапур. 5 февруари 2018. Photographer: Ore Huiying/Bloomberg

Бързият ръст на континенталните превозвачи в Китай и навлизането на многобройни нискоразходни авиокомпании в Азия означава милиарди долари поръчки за производителите на самолети. На авиосалона в Сингапур тази седмица двата основни играча ще се опитат да привлекат повече клиенти.

Граждански самолети на пистата пред изложбения център на летище Ченги, Сингапур. 4 октомври 2018. Photographer: Ore Huiying/Bloomberg.

Азиатско-Тихоокеанският регион се очаква да представлява пазар с 3,5 млрд пътници до 2036, двойно повече от прогнозирания брой за Северна Америка и Европа, взети заедно, съобщи IATA. За да отговори на това търсене Boeing прогнозира, че авиокомпаниите ще се нуждаят от 16050 нови самолета, които оценява на 2,5 трлн долара до 2036г.

„Това е най-бързо растящата част от света”, каза Динеш Кескар, ст. вицепрезидент на Boeing за Азиатско-Тихоокеанския регион и Индия в интервю за Bloomberg по време на авиосалона в Сингапур.

Най-голямото изложение за авиация в Азия задава тона за годината като първото в календара на авиоиндустрията.

Чуйте още: Предизвикателствата за авиационни лизинг през 2018

Кескар каза още, че инфраструктурата е риск номер едно за търсенето в ЮИ Азия. Авиокомпаниите са изправени също така пред риск от ръст на цената на петрола и война за цената на самолетния билет.

Чуйте интервюто на Динеш Кескар, ст. вицепрезидентът на Boeing за Азиатско-Тихоокеанския регион и Индия.

 

Последни новини
Още от Новини