Кои са някои от причините за спада на биткойна

Коментар на Ерик Лам, Bloomberg за понижението в цената на биткойна

От началото на новата година биткойнът преживява поредица от спадове в условия на изразен скептицизъм последно от страна на индийското правителство и член на управляващия съвет на ЕЦБ и след като по-рано тази седмица Facebook забрани рекламите на биткойна, съобщи Bloomberg.

Ерик Лам от Bloomberg коментира пред Ришаад Саламат и Хайди Лун продължаващите спадовете в цената на биткойна.

Според Лам има широк спектър от очаквания какво ще се случи с биткойна. Например, някои от прогнозите са, че оттук нататък цената може да спадне до 5-6 хил долара, след което отново да се върне до 10-15 хил. долара, коментира той.

За последния месец и половина биткойнът отбелязва спад с 50% от стойността си. "Това е нещо повече от корекция, много повече от корекция", каза Ерик Лам.

Аргументите в подкрепя на възстановяване също са разнопосочни, но що се касае до регулациите като цяло засега изглежда, че пазарът ги смята за нещо отрицателно. "Но в същото време съм чувал и аргументът, че ако се отървем от плявата - борсите и бизнесите, които нямат добър бизнес модел - тези, които ще останат ще бъдат в много по-стабилна позиция", коментира той.

Целия коментар на Ерик Лам, чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини