Mercedes се отказа от връщането на дизела в САЩ

Скандалът с Volkswagen още притеснява германският производител

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

В Mercedes-Benz не вярват, че в САЩ се увеличава интересът към дизеловите автомобили и нямат намерение отново да започнат да предлагат такива модели. Това обяви шефът на отдела за разработки на компанията Ола Калениус, цитиран от The Detroi Bureau.

Производителят от Щутгарт спря продажбите на автомобили с дизелови мотори заради скандала с манипулираните двигатели на Volkswagen Group. Сега Mercedes разполага с нови високоефективни 4-цилиндрови дизелови агрегати, но няма да рискува и да ги предложи на клиентите си зад океана, пише Automedia.bg.

На решението на компанията не е повлиял дори фактът, че в САЩ вече се продава преработено дизелово гориво. То отговаря на стандарта Euro 6, който ще влезе в сила през 2020.

„Засега интересът на потребителите в САЩ към автомоибилите с дизелови двигатели е прекалено малък, затова преценихме, че няма смисъл от подобно нещо”, обясни Калениус.

За последно Mercedes предлагаше модели 3,0-литрови турбодизелови мотори в Щатите до началото на 2017, но в крайна сметка се отказа от тях.
 

Последни новини
Още от Новини