Летища Варна и Бургас отчитат по-висок от очаквания ръст за 2017

Урлих Хеппе, главен изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар, В развитие, 16.01.2018

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очакванията ни за 2017 бяха надминати, като годината бе доста по-добра от планираното. Например във Варна трафикът нарасна с 16,6%, а в Бургас той бе 3,6%. Тези проценти (за Летище „Варна" рекордни) изразяват пристигащите и заминаващите пътници.

Това посочи в интервю, излъчено в рамките на „В развитие“ с Вероника Денизова главният изпълнителен директор на конценсионера на Летища Варна и Бургас Фрапорт Туин Стар Улрих Хеппе.

Ръстът от 16,6% във Варна е факт въпреки значителния спад на туристите от Руската федерация - с 11%, което е значителен успех, отчете още той. 

На какво се дължи спада на руските посетители? По думите на Хеппе за това допринася това, че пазари като турския и дори египетския постепенно завръщат атрактивността си за руснаците.

„Но тези руски граждани, които вече са посетили България, са много доволни и я популяризират като дестинация, затова очакваме спадът да намалее"

Като цяло германските туристи са значителен фактор, но през 2017 имаше голям ръст на посетители от Великобритания, Полша и Чехия", отчете  главният изпълнителен директор „Фрапорт Туин Стар“.

По думите на Хеппе ръководената от него компания постоянно трябва да инвестира, за да може да поддържа доброто ниво.

 „През последните 11 години инвестирахме 370 млн, лева, като всяка година имаме нови специални проекти", подчерта той. 

Каква ще бъда новата крупна инвестиция на концесионера през настоящата 2018?

Последни новини
Още от Новини