Въздушна линия София - Одеса стартира от февруари

За пръв път директни полети от България до петия по големина украински град

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

От 2 февруари стартира първата за България въздушна линия между София и Одеса. 

За по-малко от 2 часа всеки ще може да пътува между София и Одеса на цени, съпоставими с тези на автобусните билети по този маршрут. 

Редовните директни полети, които ще са на разположение на пътуващите от началото на февруари, са единствените за България редовни директни полети между София и Одеса.

Те ще се изпълняват от националния превозвач България Ер и ще свържат страната ни с Украйна, като за по-малко от 2 часа всеки ще може да пътува между българската столица и петия по големина украински град на цени, съпоставими с тези на автобусните билети по този маршрут.

Еднопосочните самолетни билети на националния превозвач между София и Одеса са на изгодни цени от 46 евро, а двупосочните - от 92 евро. Полетите ще се изпълняват два пъти седмично – всеки петък и неделя, в удобни вечерни часове.

Стартът на новата редовна въздушна линия между София и Одеса беше обявен в края на 2017 година със специален полет, който превози правителствената делегация, начело с вицепремиера Валери Симеонов, до Одеса. Тогава беше официално прерязана и лентата на въздушния маршрут, който от началото на февруари започва да оперира.

Последни новини
Още от Новини