Стратегията на Sony за 2018

Казуо Хирай, гл. изп. директор, Sony

Казуо Хирай, гл. изп. директор, Sony по време на презентацията на камерата RX0 на CES в Лас Вегас, Калифорния на 8 януари 2018. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg Казуо Хирай, гл. изп. директор, Sony по време на презентацията на камерата RX0 на CES в Лас Вегас, Калифорния на 8 януари 2018. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Казуо Хирай, гл. изп. директор на Sony Corp иска да бъде купувач във вълната от консолидации, която се надига от миналата година в развлекателната индустрия. На въпроса за стратегията на компанията на фона на сделката на Disney за активи на Fox, Хирай отговори:

„Искаме да продължаваме да развиваме телевизионната продукция, където осигуряваме много програми за телевизии и компании, които не са на Sony. Определено искаме да разраснем и този бизнес и да яхнем вълната на ръст в индустрията”, каза той в интервю за Емили Чен от Bloomberg Technology.

Кучето-робот на Sony, Aibo, на изложението CES в Лас Вегас, Калифорния. 8 януари 2018. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg.

Хирай каза още, че „компанията иска да се насочи към високия сегмент на пазара” на потребителска електроника.

„Например в САЩ на пазара на телевизори за 1500 долара държим дял от 30%. Това е област, в която искаме да растем.”

 

Последни новини
Още от Новини