9 протеста и откриването на европредседателството блокират София утре

Маршрутите на протестите били съгласувани, за да не се стигало до сблъсъци и да не се пречело на делегациите, посочиха от СДВР

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

В София утре ще има девет протеста, които ще затруднят движението повече от придвижването на официалните делегации за откриването на европредседателството.

Това каза, цитиран от „Фокус“ зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

„Един от протестите ще се състои сутринта – той е в подкрепа на Истанбулската конвенция и няма да затруднява движението. Останалите протести са от 17.00 до 20.30 часа. Част от тях са свързани с изграждането на втория лифт в Банско - за и против. Провели сме срещи с организаторите и сме ги призовали за разбиране", добави той.

Маршрутите на протестите били съгласувани, за да не се стигало до сблъсъци и да не се пречело на делегациите, посочи още зам.-шефът на столичната полиция.

Едната зона, в която ще има протести е между бул. „Витоша", бул. „Цар Освободител", площад „Независимост", пл. „Св. Александър Невски". Другата зона е от паметника на Патриарх Евтимий, бул. „Васил Левски", бул. „Гурко", бул. „Раковски" и пл. „Св. Александър Невски".

На няколко места маршрутите на протестите се пресичат, но от СДВР имали подготовка и нямали притеснения. Ограниченията заради откриването на европредседателството ще са основно по булевардите „Брюксел" и „Цариградско шосе", където временно ще се ограничава движението, както и зоните около Народния театър и НДК.


 

Последни новини
Още от Новини