Пуснаха връзката за Терминал 2 на летище София

Новата пътна връзка ще ускори и облекчи трафика в района на летище София

Новата връзка на булевард Брюксел с Терминал 2 на Летище София в гъстия смог на 9 януари 2018. Снимка: Олег Попов/InvestorMediaGroup Новата връзка на булевард Брюксел с Терминал 2 на Летище София в гъстия смог на 9 януари 2018. Снимка: Олег Попов/InvestorMediaGroup

Кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Ивайло Московски откриха новата пътна връзка на булевард Брюксел до Терминал 2 на летище София на 9 януари 2018.

Цената на пътното съоръжение е 13,7 млн лева, платена от бюджета на Министерството на транспорта.

Новата пътна връзка ще ускори и облекчи трафика в района на летище София, където работят няколко хиляди души, има увеличен с 30% пътнически трафик и десетки логистични компании.

Министър Московски каза, че се надява връзката, чрез която потокът от коли от и за Терминал 2 няма да минава през кръстовището за Терминал 1, да облекчи натовареното движение.

Концесията за Летище София може да бъде рестартирана след месец, каза Московски при откриването, съобщи Investor.bg.

По отношение на смога в София кметът Йорданка Фандъкова каза на същото събитие, че това се дължи на некачествени горива и другата седмица общинарите ще обсъдят мерки за действие при силно замърсяване на въздуха, включително "зелен билет".

Вижте снимките на Олег Попов/Investor Media Group.

Последни новини
Още от Новини