Какво търси Уолстрийт на CES

Автомобили, AI, AR, OLED

Джен Сун Хуан държи Nvidia Volta по време на презентация на CES 2018 в Лас Вегас, Калифорния на 7 януари 2018. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Джен Сун Хуан държи Nvidia Volta по време на презентация на CES 2018 в Лас Вегас, Калифорния на 7 януари 2018. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Автомобилите отново се очаква да доминират на ежегжодното изложение CES в Лас Вегас, което започва във вторник, на 9 януари 2017.

Електрическите и автономните коли и иновациите в инфотейнмънта ще бъдат във фокуса на вниманието на панаира, съобщава Bloomberg.

Сред другите технологии, на които ще се обърне внимание ще бъдат последните предложения в инкуствения интелект /AI/, виртуални асистенти, свързани домакински уреди, OLED телевизори и висок клас персонални компютри.

Джен Сун Хуан, президент на Nvidia Corp., в ляво и Херберт Дийс, гл. изп. директор на Volkswagen AG по време на CES 2018 в Лас Вегас, Калифорния. 7 януари 2018. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg.

Автотехнологиите се очаква да бъдат ключовата тема на CES, след като присъствието на производители и доставчици се ускори стабилно в последните няколко  години, казва Рубен Рой от MKM Partners.
Инвеститорите ще следят Nvidia, Maxim Integrated Profucts, On Semi.

Всички големи производители на оборудване се очаква да покажат технологии наред с доставчиците от първа линия, казаха анализаторите на KeyBank – включително Autoliv, Aptiv, Ford, Gentex, Magna.
Очаква се акциите да реагират на събития, свързани с CES, например Ambarella и Nvidia, казаха анализаторите на Morgan Stanley Джоузеф Мур и Грейг Хетенбах.

Новост на CES тази година ще бъде пазарът за AI иновации в технологиите като анализи на големи масиви данни, разпознаване на глас и машинна визия,  каза Рой от MKM.

Прототипи на разширената реалност /AR/ се очаква да бъдат представени от големи компании и стартъпи, вероятно с мобилни версии, според Bloomberg Intelligence. Хардуерът AR обаче е все още на години разстояние от веригата за доставки, все още липсват стандарти.

Зарядно Wi-Charge и iPhone на CES 2018. Лас Вегас, Калифорния. 7 януари 2018. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg.


Bloomberg очаква още устройства като смартфони и свързаност на електроуредите в дома, предложения за нови домашни автоматизирани решенния, свързани с Alexa, Google Home, каза Стивън Франкел от Doughterty.

OLED телевизори на LG Electronics Inc. в магазин на E-Mart Inc. в Гимпо, Южна Корея. 5 януари 2018. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg.

OLED телевизорите, особено над 55-инчовите се очаква да доминират ТВ изложение. GOPro се очаква да даде насоки за напредъка си във видеомонтажа и видеосподеляне, което „би трябвало да е ключ към успешното развитие” на камерите Session, казаха анализаторите на Morgan Stanley.

CES се очаква да покаже интересни хибридни дизайни на персонални компютри на базата на новите чипове на Intel и AMD, каза Рой от MKM.

 

Последни новини
Още от Новини