BlackBerry разраства партньорствата си

Джон Чен, гл. изп. директор на BlackBerry

Джон Чен, гл. изп. директор на BlackBerry. Photographer: Christopher Goodney/Bloomberg Джон Чен, гл. изп. директор на BlackBerry. Photographer: Christopher Goodney/Bloomberg

Бившият производител на смартфони BlackBerry Ltd настъпва към автономните коли със сделката с китайския интернет гигант Baidu, с който ще работят по софтуера.

Baidu ще интегрира операционната система за автомобили на BlackBerry QNX на своята платформа за автономни коли Apollo. Партньорството включва и интеграция на системата за развлечения на BlackBerry.

В края на декември акциите на BlackBerry поскъпнаха след като базираната в Уотърлу, Онтарио, Канада компания обяви, че продажбите на корпоративен софтуер и услуги са се повишили с 11,5% до 97 млн долара за тримесечието до 30 ноември 2017, благодарение на над 3000 поръчки от НАТО, Министерството на правосъдието, правителството на Холандия, Deutsche Bank и др.


"Мисля, че намеренията ни от последните няколко години бяха насочени към развиване на нов дизайн, сключване на нови партньорства, създаване на нови платформи като тази, която току-що обявихме с Denso – HMI – human machine interface. Всички хубави нови неща, някои които сега звучат като научна фантастика.

Но ще се случат", каза Джон Чен, гл. изп. директор на BlackBerry в интервю за Емили Чен от Bloomberg Technology.

Смартфон Blackberry Keyone по време на изложението IFA. Берлин. 1 септември 2017. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg.

Последни новини
Още от Новини