Лондон оглежда TPP

Лиъм Фокс, министър на търговията на Великобритания

Лиъм Фокс, министър по външната търговия на Великобритания. Лондон, 17 октомври 2017. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg Лиъм Фокс, министър по външната търговия на Великобритания. Лондон, 17 октомври 2017. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg

Великобритания ще проучва всички възможности да бъдещи търговски сделки по света след Brexit, включително обвързване с Транс-Тихоокеанското партньорство, каза секретарят за международна търговия Лиъм Фокс в интервю за Bloomberg от Китай.

Министърът потвърди, че Великобритания иска да влезе в общността от 12 страни, известна като ТРР, която бе замразена, след като президентът Тръмп изтегли САЩ от нея миналата година.

„Искаме да проучим всички възможности”, каза Фокс в Пекин. „Би било ненормално да не проверим целия потенциал”.

В момента премиерът Тереза Мей се опитва да ускори напредъка в преговорите за Brexit. След като постигнаха съгласие по условията на развода през декември, двете страни трябва да обсъдят двугодишния преходен период, за да помогнат на бизнеса да се адаптира към Brexit, а Великобритания иска да финализира амбициозната си търговска сделка с блока до октомври.

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини