САЩ оттегля помощ от $255 млн. за Пакистан

Причината – неефективността на усилията на страната в борбата с тероризма въпреки солидната финансова подкрепа от страна на Вашингтон

Снимка: Olivier Douliery/Abaca Снимка: Olivier Douliery/Abaca

Пакистан изгуби $255 млн. помощ от САЩ заради вота си за Йерусалим

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е решила да не предостави, поне временно, сумата от $255 млн., която Вашингтон бе обещал на Пакистан по силата на план за борба с тероризма.

Причината – неефективността на усилията на страната в борбата с тероризма въпреки солидната финансова подкрепа от страна на Вашингтон.

За конкретните намерения на Белия дом по отношение на Пакистан съобщава телевизия Fox News, позовавайки се на представител на Съвета за сигурност на ООН в президентската администрация.

Ходът на Вашингтон идва като логично продължение на острата позиция на американския президент Доналд Тръмп, който вчера (1 януари) обвини Пакистан в поддръжка на тероризма.

„САЩ по глупав начин дадоха на Пакистан над $33 млрд. през последните 15 години, а те не ни дадоха нищо друго, освен лъжи и измами, мислейки нашите лидери за глупаци. Те предоставяха помощ на терористите, които преследвахме в Афганистан, а помагаха малко. Но не повече!“, написа Тръмп в официалния си Twitter профил. 

Последни новини
Още от Новини