Растяща конкуренция на пазара за електромобили в Китай

Коментар на Джеймс Чао, управляващ директор в IHS Markit

Джеймс Чао, управляващ директор в IHS Markit коментира с Реми Иносенсио от Bloomberg News приходите на Hyundai и прогнозата си за електромобилите в Китай. 

Очаква се Hyundai-Kia да не успее да оправдае очакванията за продажбите за 3-та поредна година, като по думите на Чао, Hyundai показва слаби резултати в Китай и САЩ.

В Китай има спад в продажбите на автомобилите с висока проходимост, докато в САЩ става дума за компанията не отчита особен успех с желаните от пазара спорни джипове, каза анализаторът.

По отношение на пазара за електромобили само в Китай новопостъпилите играчи са 23, съобщи Чао.

Производителите на електрически превозни средства искат за станат следващата Tesla, тъй като, освен от високата пазарна капитализация, са привлечени и от мястото на компанията на пазара за луксозни возила, както и от това, което хората наричат Tesla модела за леки активи, при който не трябва да инвестират толкова много в дълготрайни активи.

"Но са нужни доста солидни и дълготрайни активи, за да станеш компания за автомобили" и всичко това е в условия на намаляващи субсидии в Китай и все по-нарастваща конкуренция, коментира анализаторът.

Чуйте какво още каза Джеймс Чао пред Реми Иносенсио във видеото.

Последни новини
Още от Новини