Настояще и бъдеще на резервационните авиосистеми

Михал Полак, регионален директор за Източна Европа на Sabre, в Boom & Bust, 31.12.2017

Sabre създаде първата резервационна система в света и прави всичко възможно и днес да е на върха. Това каза Михал Полак, регионален директор за Източна Европа на Sabre, в интервю на Владимир Сиркаров, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването Boom & Bust. 

"Системите за резервация на полети съществуват от 1952. Това е началото на Sabre. През 1976 за пръв път агенция започва да използва компютърна резервационна система, която се използва от American Airlines. От тогава се появяват и много други резервационни системи, които стават глобални. Днес всички се фокусират единствено върху авиорезервациите, но глобалната резервационна система GDS предлага много повече услуги, като резервация в хотели, застраховки, коли под наем, като цяло всичко нужно за създаване на цялостен продукт". 

GDS се използва от около 400 авиолинии, 175 000 хотела, 200 туроператора, 50 железопътни компании, 40 рент-а-кар фирми и 17 круизни лини, за да промотират, персонализират и продават своите продукти на компании за пътнически мениджмънт, департаменти за корпоративно пътуване и приблизително 425 хиляди пътнически агенции по цял свят. 

"Днес ние продължаваме да се променяме и то не само заради пазара, но и заради клиентите, заради авиокомпаниите, а също и заради променящите се регулаторни изисквания, които ни изправят пред много предизвикателства, като например проблемите, свързани със сигурността". 

Как оптимистичните прогнози за развитието на пътуванията по света се отразява на бизнеса на компанията? Какви са изгледите пред българския и източноевропейския пазар? Кои са най-добре развиващите се пазари в Източна Европа? Кои са трите елемента на сигурността, върху които компанията поставя акцент? Кои са основните фактори, които движат пазара на пътници през 2017 и какво да очакваме от 2018? 

Повече можете да видите във видеото.

Последни новини
Още от Новини