Лорд Адонис: Мей се насочва към аварийния изход на ЕС без адекватен план

Съветникът на Мей подаде оставка заради опасния курс на Brexit

Лорд Адонис. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg News Лорд Адонис. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg News

Съветникът на правителството на Тереза Мей Лорд Адонис, председател на правителствената комисия по въпроси на инфраструктурата и бивш министър от Лейбъристката партия, се оттегли от поста, след като отправи яростни критики към Тереза Мей и правителството. Той твърди, че Brexit поема "опасен курс".

Брекзит е „заразил“ цялостното поведение на кабинета, заяви лорд Адонис за BBC преди да подаде оставката си като съветник на правителството. Той допълни, че премиерът Тереза Мей следва курс, изпълнен с опасности.

Правителствен източник заяви, че Лорд Адонис е подал оставка, защото уволнението му е било неизбежно. Той отрича това твърдение.

Лорд Адонис е смятан за един от най-отявлените критици на правителството и лично на премиера.

В писмото, с което си подава оставката, той обвинява Тереза Мей в "съюз с Партията за независимост (ЮКИП) и твърдото дясно ядро на Консервативната партия, за да извади Великобритания извън ключови икономически и политически институции на модерна Европа“. Лорд Адонис допълва, че Великобритания се насочва към „аварийния изход“ от ЕС без адекватен план за бъдещето на британската търговия и сътрудничеството с Европа.

Последни новини
Още от Новини