Kia и Hyundai с виртуален асистент за прищевки

Технологията помага за избор на музика, по-кратък маршрут, нашепва прогнозата за времето и по-важни клюки

Интериорът на Genesis G70 на Hyundai Motor Co. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Интериорът на Genesis G70 на Hyundai Motor Co. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Kia и Hyundai поставят изкуствен интелект в моделите си, като новият персонален асистент ще се появи в серийно производство през 2019, пише AutoMedia.bg.

Автомобилите на двата най-големи корейски автомобилни производителя - Hyundai и Kia, от 2019 ще бъдат оборудвани с виртуален асистент, създаден на основата на изкуствен интелект.

Системата ще се нарича „AlI assistant”, като ще помага на шофьора и пътниците в различни ситуации, за да може те да пътуват максимално комфортно. Асистентът, например, ще може да определя каква музика свири от радиото с помощта на сервиза SoundHound и така да запаметява предпочитанията на возещите се.

Технологията също така ще изпреварва събитията, като се опитва да отгатне къде отива шофьорът. И ако успее да го стори, ще може да му предложи маршрут за по-лесно достигане на крайната точка. За целта асистентът ще вкарва в специален календар всички навици на своя собственик.

Виртуалният помощник също така ще може да съобщава на пътниците прогноза за времето, да избира най-интересното от списъка със световни и регионални новини и да ги озвучава в кратка и разбираем форма.

Общуването с пасажерите ще става с помощта на гласови команди по подобие на асистентите на Google, Siri, Alexa и Cortana.

Новата технология ще бъде демонстрирана от корейските производители по време на изложението за потребителска електроника CES, което стартира в началото на следващата година в Лас Вегас.

Последни новини
Още от Новини