АПИ: Основен приоритет догодина е строителството на АМ Хемус

АМ Струма пък била кауза за целия народ, смята шефа на АПИ инж. Дончо Атанасов

Снимка: АПИ Снимка: АПИ

Основен приоритет за Агенция „Пътна инфраструктура“ през 2018 ще бъде започванете на реално строителство на АМ „Хемус“.

Това заяви, цитиран от „Фокус“, шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов в рамките на пресконференция, на която бяха представени новите винетни стикери за 2018.

Реално строителство на АМ „Хемус“ щяло да започне на в участъка от Ябланица до Боаза, като в момента върви техническия проект, посочи още Атанасов.

Той обясни, че успоредно с това ще стартират и процедурите за строителство на автомагистралата Русе – Велико Търново. По думите му това ще се случи след приключване и получаване на положително становище от МОСВ на ОВОС (Оценка на въздействието върху околната среда).

„Това ще даде възможност веднага да рестартираме процедурата“, подчерта главата на пътната агенция.

По думите му върви сериозна подготовка по направлението Видин – Монтана – Враца – Мездра – Ботевград. „Това също е много голям приоритет на агенцията и там имаме готовност. Завършваме окончателната подготовка да стартират процедурите за строителство на отсечката от Видин до Ружинци и Мездра – Ботевград“, добави Атанасов.

По отношение на АМ „Струма" шефът на АПИ посочи, че тя е кауза № 1 на целия български народ. „Там където мине магистрала, веднага идва бизнесът, идва нов живот - модернизация. АМ „Струма" в частта си на Кресна е изключителен приоритет на България. Така че аз нея даже не я коментирам. Тя е предизвикателство за всички нас. Кресненското дефиле е най-тежкото от гледна точка на пътнотранспортни произшествия и загинали хора", заяви той.  

Последни новини
Още от Новини