Живка Попатанасова спечели приза „Самуел Франсес“ в категория „Телевизия“

Водещата на „Бизнес старт“ бе отличена с награда за професионална и гражданска етика

Водещата на „Бизнес старт“ Живка Попатанасова бе отличена с наградата „Самуел Франсес“ в категория „Телевизия“ на петия конкурс за журналистически публикации на български или  испански език „Светове и цветове”. Призът бе връчен от посланика на Венецуела – Ориета Капони.

„Благодаря за оценката на моята работа. Благодаря и на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България и се радвам, че имам възможност да отразявам проблемите на Испания и испаноговорящия свят. Журналистиката е отговорност, смисъл и мисия, затова ще продължавам да бъда обективна. Искам да благодаря и на прекрасния екип, с който имам възможността да работя, както и на ръководството на медията за доверието“, каза Живка Попатанасова.

Живка е водещ на сутрешния блок на единствения бизнес канал в България „Бизнес старт“, заедно с Димитър Вучев. Започва кариерата си в Investor Media Group през 2017 година. Интересите й са в областта на бизнес мениджмънта и стратегиите, новите компании и иновативните бизнес идеи.

Конкурсът се организира всяка година от Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ), а наградата „Самуел Франсес“ се присъжда в направление „Професионална и гражданска етика“. Всяка година за наградата в категориите „Телевизия“, „Радио“ и „Печат и интернет медии“ се състезават представени за конкурса публицистични материали с откроена гражданско-етична авторска позиция по теми със силен обществен резонанс. 

Последни новини
Още от Новини