Какво най-често търси българинът в Google

2 от 3-те най-търсени имена са на известни български спортисти

Американският технологичен концерн Google обявява резултатите от „2017 г. на търсене“ -  класация на най-често търсените термини, която представя уникална перспектива върху важните моменти и тенденциите от изминалата 2017, пише Investor.bg.

В България най-голям интерес през тази година предизвиква тенисистът Григор Димитров. Със своите победи той заслужено оглавява класацията за най-търсени личности. Следван е от Кристиан Костов, който представи България в конкурса Евровизия през изминалата година. Световноизвестната ни звезда в бокса Кубрат Пулев застава на трета позиция.

Най-значимото събитие за годината според търсенията на българите са парламентарните избори, следвани плътно от Евровизия.

„50 нюанса по-тъмно“ и „Бързи и яростни 8“ водят при кино лентите, където приятно впечатление оставя големият брой български продукции в топ 10 на най-търсените филми. При ТВ сериалите „Сега и завинаги“ и „Дамата с воала“ са в челото на класацията.

През 2017 светът е тенис. Естествено сред най-търсените спортни събития са двубоите на Григор Димитров, но силно присъствие оставя и несъстоялият се сблъсък на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа. Левски, ЦСКА и Лудогорец са сред най-търсените отбори от родната публика.

В международен план 2017 е годината, в която попитахме "как ...?" Как започват горските пожари? Как да успокоим куче по време на буря? Как да направим знак за протест? Всъщност всички търсения "как", които са включени във видеоклипа, са били търсени най-малко 10 пъти повече през тази година от всяка друга.

Много от въпросите са съсредоточени около трагедиите и бедствията по света. Урагани опустошиха Карибите, Хюстън и Флорида. Земетресение порази Мексико сити. Глад срази Сомалия, а рохингите в Мианмар избягаха в безопасни места. В тези моменти колективното чувство на човечеството се показва ясно, защото въпросът "как да помагаме" е бил задаван повече от всякога.

Последни новини
Още от Новини