JPMorgan залага на Брент на $60

Скот Дарлинг, директор петрол и газ, JPMorgan

Сондата Prospector 1 пред бреговете на Шотландия. 4 август 2014. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Сондата Prospector 1 пред бреговете на Шотландия. 4 август 2014. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

ОПЕК очаква бърз спад на глобалното пренасищане с петрол. Спирането на петролопровода в Северно море означава, че спадът в предлагането започва още по-бързо, съобщава Bloomberg.

Свръхзапасите, включително от суров петрол и петролни продукти намаля до 130 милиона барела над средното ниво за 5г., каза Мохамед Баркиндо, генерален секретар на ОПЕК в интервю от Пекин за Bloomberg в сряда. Това е впечатляващо свиване на излишъка.

Смущенията в Северно море, отразили се на цената на сорта Брент могат само да ускорят процеса на ребалансиране, който ОПЕК предизвика заедно със съюзниците си сред другите страни-производителки, извън организацията.

Спирането на Fortis, обявено в началото на седмицата след като операторът Ineos откри пукнатина в тръба ще извади още 5,5 млн барела до 13 млн от пазара за периода на ремонта, показват данни на Bloomberg.

JPMorgan залага на Брент на 60 долара, но не и на старата инфраструктура, каза Скот Дарлинг, директор петрол и газ в банката.

Чуйте коментара му.

 

Последни новини
Още от Новини