Китай отвори най-високия небостъргач

Шанхай Тауър отвори с 2г. закъснение

Shanghai Tower, в центъра. Шанхай, Китай. 1 декември 2017. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Shanghai Tower, в центъра. Шанхай, Китай. 1 декември 2017. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

С почти 2г. закъснение заради допълнително пожарно обезопасяване, най-високата сграда в Китай, Шанхай Тауър отваря и постепенно се пълни с обитатели, съобщава Bloomberg.

Над 60 компании вече са се настанили в офисите на 128-те етажа, включително някои финансови гиганти от Китай като Ant Financial, контролиран от Alibaba Group на милиардера Джак Ма.

Шанхай Тауър отвори с 2г. закъснение. Вижте как изглежда.

Проектът e на най-голямата архитектурна фирма в света, Gensler и се намира в сърцето на финансовия център на Шанхай. Кулата е прозрачна, във формата на спирала, на 127 етажа и освен офиси има басейн, хотел, конферентен център и търговски площи.

Gensler, в която работят 2570 архитекти оглави класацията WA100 /worldarchitechture100.com/ и тази година. И за 2017 е сред първите 4 в списъка на топ 300 на американските архитектурни бюра с рекордна печалба от 1,19 млрд долара.

Gensler работи и по реновациите на Музея за модерно изкуство в Ню Йорк /MoMA/.

Последни новини
Още от Новини