Германия издаде първото разрешително за Северен поток 2

Даден е картбланш за строителство на 35-километров участък в Балтийско море

Съоръжение, инспектиращо газовите тръби на строителна площадка по трасето на Северен поток. Снимка: north-stream.com Съоръжение, инспектиращо газовите тръби на строителна площадка по трасето на Северен поток. Снимка: north-stream.com

В Германия бе издадено първото разрешително за строителството на газопровода „Северен поток 2“ в района на континенталния шелф по бреговете на Германия.

Това съобщава немското радио Norddeutscher Rundfunk, позовавайки се на представител на компанията оператор на проекта Nord Stream 2 AG, предава РИА Новости.

Разрешението за строителство на тръбата в 35-километровия крайбрежен участък в района на Балтийско море е било издадено от управата на град Щралзунд в провинция Мекленбург-Предна Померания.

Новината бива потвърдена от провинциалното министерство на енергетиката, представител на което посочва, че частично разрешение е било издадено още на 2 ноември.

Проектът за изграждането на „Северен поток 2“ предвижда строителството на две газови тръби с общ дебит от 55 млрд. куб. метра газ годишно, които да минават по дъното на Балтийско море от крайбрежието на Русия до това на Германия. Планирано е новият тръбопровод да минава паралелно до тръбите на „Северен поток-1“.  

Последни новини
Още от Новини