Изгледите пред азиатските петролни рафинерии

Коментар на Кунал Агравал, Bloomberg Intelligence

Кунал Агравал представи прогнозите на Bloomberg Intelligence за петрола през 2018.

По думите му, приближавайки се към 2018 петролът ще бъде в по-добри условия, отколкото по същото време последната година, като това се случва благодарение на ОПЕК и удължаването на съкращенията по добива.

В случай на продължаване на съкращенията след този срок и продължаване на спазване на споразумението от страните може да очакваме наличния петрол отново да се върне на 5-годишното средно ниво, което ще подкрепи цената на петрола през 2018, коментира анализаторът.

Ключовият риск за това зависи от случващото се на американския шистов пазар, каза Агравал. По думите му сегашните цени са благоприятни за САЩ да увеличат на предлагането през следващите 6 до 8 месеца.

Агравал коментира, че се наблюдава активно увеличаване на инвестициите в шистовия сектор на САЩ, а също и растящ брой на сондираните, но неизтощени кладенци. Тези кладенци в действителност не увеличават добива като резултат, но в случай че бъдат експлоатирани предлагането може да се повиши до около 1,5 млн. барела на ден, каза още той.

Целият коментар на Кунал Агравал, чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини