Руснаците смятат Газпром за най-привлекателното място за работа

В топ 5 на предпочитаните работни локации очаквано преобладават енергийните компании

Централата на Газпром в Москва. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Централата на Газпром в Москва. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Руснаците определят газовия конгломерат „Газпром“ за най-привлекателното място за работа.

Това сочат данни от изследване, проведено от компанията, занимаваща се с проучвания на пазара на труда Universum, пише РИА Новости.

В рамките на проучването са били анкетирани над 21 хиляди висшисти от 97 висши училища, притежаващи трудов стаж от поне две години.

Първото място на „Газпром“, който е и най-голямата компания в Руската федерация, се дължи на гласовете предимно на тези, получили образование в сферата на бизнеса, инженерите и специалистите по естествени науки като биология, физика и т.н.

На второ място в класацията е Google, а третото заема още един енергиен гигант – дъщерната фирма на „Газпром“ - „Газпром Нефт“.

Четвъртата позиция е за руския аналог на Google – „Яндекс“, а петата – най-голямата частна компания в Русия „Лукойл“.

От своя страна обаче IT специалистите очаквано са дали предпочитание към технологичната сфета – на първо място в предпочитанията им е Google, на второ – „Яндекс“, а на трето – Microsoft. Веднага обаче пак се намесва енергетиката като на четвърта позиция е поставен... „Газпром“.


 

Последни новини
Още от Новини