BMW влага €200 млн. в разработка на батерии за електромобили

В Мюнхен ще бъде изграден специален център за разработка на батерии

Снимка: Pixabay.com Снимка: Pixabay.com

Концернът BMW Group стартира в Мюнхен изграждането на център за разработка на акумулаторните батерии за електромобили. Новата структура трябва да започне работа през 2019, като през следващите 4 годии в проекта ще бъдат вложени €200 млн. евро, като ще се открият 200 работни места.

Един от членовете на борда на директорите на BMW AG – Клаус Фрьолих, който отговаря за научно-изследователската дейност, заяви, че основната задача пред работещите в новия център е подобряване на основните характеристики на акумулаторите – жизнен цикъл, скорост на зареждане и стонойстта им, пише Automedia.bg.

В концерна са убедени, че ще успеят да въведат нови стандарти за батериите в цялата автомобилна индустрия. За целта компанията започва експерименти с химическия състав и структурата на клетките на акумулаторите. С всичко това ще се занимава именно новият изследователски център в Мюнхен.

Към момента BMW Group продава на различни пазали 9 електрифицирани модели на автомобили, в това число и изцяло електрическият хечбек BMW i3 и plug-in хибридните i8 Coupe, MINI и моделите от гамата iPerformance. Предстои излизането и на i8 Roadster, който бе представен само преди 2 дни на автосалона в Лос Анджелис. 

Последни новини
Още от Новини