Сенатът на САЩ одобри данъчната реформа на Тръмп

Текстът бе приет с минимално мнозинство

Снимка: Kevin Dietsch/Pool via Bloomberg Снимка: Kevin Dietsch/Pool via Bloomberg

Сенатът на САЩ одобри тази нощ мащабната данъчна реформа в страната, което насочи републиканците и президента Доналд Тръмп към целта им да намалят данъците за бизнеса и богатите, докато предложат на американците редица промени, предаде Bulgaria ON AIR.

В рамките на планираната като най-голяма данъчна реформа в САЩ от 80-те години насам, републиканците искат да увеличат държавния дълг с 1,4 трлн. долара в рамките на 10 години до 20 трлн. долара, за да финансират промените, които според тях ще насърчат допълнително вече нарастващата икономика.

Текстът бе приет с минимално мнозинство - 51 срещу 49 гласа. Вероятно следващата седмица ще започнат преговори между Сената и Камарата на представителите, която вече прие собствен данъчен текст. Двете ще трябва да достигнат до общ текст, който да изпратят на президента Доналд Тръмп, който да го подпише и превърне в закон.

Държавният глава иска това да се случи преди края на годината, което ще позволи на него и на републиканците да отбележат първото си голямо законодателно постижение за 2017. 

Последни новини
Още от Новини