Орбан обвини Сорос във вмешателство в предизборната кампания

През есента на 2018 в Унгария предстои да се проведат парламентарни избори

Снимка: Jason Alden/Bloomberg Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Унгарският премиер Виктор Орбан обвини родения в Унгария американски милиардер Джордж Сорос във вмешателство в предизборната кампания в Унгария, където през есента на следващата 2018 ще се проведат парламентарни избори.

„Мрежата и машината на Сорос се включиха в унгарската избирателна кампания. На никого не е приятно, но трябва да погледнем в лицето неприятната реалност вместо да си заравяме главата в пясъка, а после да се изненадаме“, предава думите на Орбан полската агенция РАР, цитирана от РИА Новости.

„Този финансов спекулант иска да разруши оградата (на унгарската граница – бел.ред.), не желае народите да бъдат разделени от граници, иска нашият начин на живот да се промени и ние да се радваме, че тук идват хора от друга култура и че им даваме пари. Този възглед за бъдещето кардинално се отличава от това, което желае за себе си Унгария“,

Според унгарския министър-председател вмешателството на Сорос включва финансиране на журналисти, пускащи статии в подкрепя на имиграцията, финансова поддръжка на НПО-та и т.н.

Предстои унгарските специални служби да излязат с доклад за дейността на Сорос в страната.

 

Последни новини
Още от Новини