Кремъл: Санкциите на САЩ целят да настроят бизнеса срещу Путин

Вербалните престрелки между Москва и Вашингтон продължават с пълна сила

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Санкциите на Съединените щати срещу Руската федерация са опит състоятелните бизнесмени, поддържащи Владимир Путин, да бъдат настроени против руския президент.

Това заяви, цитиран от РИА Новости, говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков.

„Съгласни ли сте с мнението, че американските власти използват санкциите, за да настоят състоятелни поддръжници на руския президент от редиците на бизнес елита срещу него? Отговаряме: Уверени сме, че това е именно така“, коментира високопоставения служител на Кремъл.

Припомняме, че приетият закон за нов пакет санкции срещу Кремъл, подписан от Доналд Тръмп на 2 август, фактически положи в законова обвивка санкциите срещу крупни руски компании и членове на политическия и бизнес елита на Руската федерация, наложени от бившия президент Барак Обама чрез изпълнителни заповеди, като по този начин те не биха могли да бъдат отменени едностранно от никого, в това число и от самия настоящ глава на Белия дом, като последна дума за това ще има Конгреса.

В края на октомври рестрикциите срещу Москва бяха разширени още повече, след като администрацията на Белия дом публикува списък с още 39 руски компании, към които се отнасят мерките.


 

 


 

Последни новини
Още от Новини