КНДР: Изстреляната ракета може да достигне до всяка точка на САЩ

Според представители на режима в Пхенян ракетата е способна да носи свръхголяма бойна глава

Ким Чен Ун подписва заповедта за изстрелването на поредната балистична ракета. (28.11.2017) Снимка: KCNA Ким Чен Ун подписва заповедта за изстрелването на поредната балистична ракета. (28.11.2017) Снимка: KCNA

Балистичната ракета „Хвасон-15“, която Северна Корея изстреля вчера (28 ноември), може да достигне до която и да е точка на Съединените щати.

Това се казва в съобщение от страна на севернокорейското посолство в Москва, цитирано от РИА Новости.

Според представителите на режима в Пхенян ракетата е способна да носи „свръхголяма тежка бойна глава“.

Целта на разработката на оръжието пък била насочена към защита на суверенитета на КНДР от „политиката на ядрен шантаж и ядрени заплахи от страна на Щатите“.

„Ние още веднъж заявяваме тържествено, че това (ядрената програма – бел.ред.) няма да представлява заплаха за които и да е страни или региони, докато не бъдат нарушени интересите на нашата държава“, се казва още в съобщението.

Припомняме, че вчера (28 ноември) Северна Корея проведе пореден пуск на балистична ракета, за която от японското военно министерство считат, че е била с междуконтинентален обхват. Ракетата е пролетяла около 1 000 км, като е паднала в японски териториални води на около 250 км от префектура Аомори. Максималната височина, която е достигнала по време на полета си, пък е била над 4 400 км.

Последни новини
Още от Новини