Германия най-привлекателна за инвеститорите в имоти, причината – Brexit

За първи път Федералната република изпреварва Великобритания по този показател

Строеж на жилищни сгради във Франкфурт. Снимка: Martin Leissl/Bloomberg Строеж на жилищни сгради във Франкфурт. Снимка: Martin Leissl/Bloomberg

Популярността на Германия сред инвеститорите в имоти се увеличава заради ангажиментите на Великобритания около Brexit.

Това показват резултатите от проучване на консултантската компания BrickVest, цитирани от онлайн изданието ipe.com, пише Investor.bg.

Според инвестиционния барометър за четвъртото тримесечие 33% от професионалните инвеститори в недвижими имоти посочват, че Германия е най-предпочитаният от тях пазар. Други 27% посочват Великобритания.

За първи път Германия изпреварва Великобритания в това проучване. Тенденцията се очаква да се задържи и през 2018 г.

Изследването, в което са анкетирани 3 500 професионални инвеститори в недвижими имоти, разкрива, че апетитът за риск на инвеститорите продължава да се увеличава, тъй като бизнес имотите предоставят значително по-добра възвръщаемост, съобразена с риска, в нестабилна пазарна среда.

Германия става все по-популярна сред международните инвеститори в недвижими имоти и ще трябва да бъде готова да отговори на търсенето, коментира основателят и главен изпълнителен директор на германския жилищен партньор на JLL Zabel Property.

Според Томас Забел малка промяна в Лондон може да доведе до огромна промяна в градове като Франкфурт и Берлин, които могат да се възползват от преместванията на бизнеса.

За първите девет месеца на 2017 г. вътрешните анализи на Engel & Völkers Investment Consulting и Engel & Völkers Commercial показват, че в цяла Германия инвеститорите понастоящем плащат средна премия от 1,6 пъти годишния основен наем за придобиване на жилищен портфейл.

Компаниите посочват, че "пазарът на жилищни имоти е пазар на продавачите, а жилищните портфейли са много оскъдни като предлагане“.


 

Последни новини
Още от Новини