Time опроверга изявление на Доналд Тръмп

Медия и президент в спор през Twitter кой ще е Личност на годината

Снимка: Martin H. Simon/Pool via Bloomberg Снимка: Martin H. Simon/Pool via Bloomberg

Американското списание Time опроверга думите на президента Доналд Тръмп, който по-рано се похвали, че от редакцията обмислят да го изберат за „Личност на година“ и че дори са го уведомили за намеренията си.

В петък Тръмп се похвали в своя Twitter акаунт, че от Time са му съобщили предварително, че е възможно да получи престижното звание отново. Той дори изтъкна, че редакцията на списанието е поискала да му насрочи по този повод интервю и фотосесия, но той е отказал.

„Президентът не е прав относно начина, по който ние избираме „Личност на годината“. Time не коментира избора си преди той да бъде публикуван, което ще се случи на 6 декември“, подчерта медията също в Twitter.

В отделен пост главният редактор на списанието по съдържанието Алан Мърей също опроверга думите на Тръмп и обяви, че в тях „няма капка истина“.

Миналата година списанието бе определило Тръмп за „Личност на годината“. На второ място тогава се нареди пък бившият държавен секретар на САЩ и съперник на Тръмп в президентските избори Хилари Клинтън. Сред останалите кандидати бяха още руския президент Владимир Путин, турския му колега Реджеп Ердоган и индийския премиер Нерендра Моди.

Медията връчва тази титла вече точно 90 години, от 1927 година. Победителят се избира от редакционната колегия на списанието, като се вземат предвид гласовете на читателите. Резултатите от тази година ще бъдат обявени на 6 декември.

Последни новини
Още от Новини