Европейската прокуратура с регламент от януари 2018

Общата прокуратура на ЕС - един от акцентите на българското председателството, заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Регламентът за европейската прокуратура се очаква да бъде обявен официално през януари, съобщи в Плевен министърът на правосъдието Цецка Цачева, цитирана от БНР.

Цачева участва в конференция, която разглежда един от акцентите в сферата на правосъдието по време на българското председателство, свързан с родителската отговорност.

Темите на конференцията в Плевен, организирана от Министерството на правосъдието и Областната администрация, са свързани с регламент за решение по брачни въпроси и такива за международното отвличане на деца. Тема, която предизвиква интерес у гражданите, подчерта Цецка Цачева.

Министър Цачева уточни още, че през януари в официалния вестник на ЕП ще бъде обявен регламента за европейската прокуратура – друг акцент по време на Българското европредседателство.

По време на нашето председателство се случи голяма по обем работа по институционализиране на службата, изработване на правилата, по които ще се номинират и избират съответно прокурорите в тази прокуратура, все неща, по които безспорно ще трябва да се работи много, допълни Цачева.

Последни новини
Още от Новини