Египет ликвидира 30 терористи

Силите за сигурност са действали в отговор на терористичния акт в Ел Ариш, при което загинаха 235 души

Кайро. Снимка: Pixabay Кайро. Снимка: Pixabay

Силите за сигурност на Египет са ликвадирали 30 терористи в хода на започнатата в петък вечерта "Синайска военна операция", предава телевизия "Скайнюз Арабия", позовавайки се на източници от силовите структури. Според сведенията бойците са били убити по време на нападение в село Ер Рисан в центъра на полуострова, съобщава БНТ.

Понастоящем спецчастите претърсват и тренировъчните лагери на екстремистите, в които са се провеждали подготовките за извършването на терористична атаки.

За мащабна антитерористична операция в северната и централната част на Синайския полуостров под кодовото име "Отмъщението на мъчениците" бе съобщено няколко часа след нападението в джамия в предградието на Ел Ариш, при което загинаха 235 души, а над 100 други бяха ранени.

Според постановление на върховния главнокомандващ на страната - президента Абдел Фатах ал Сиси армията и полицейските части също са ангажирани да участват в преследването на терористите. Операцията се осъществява под контрола на Генералното командване на въоръжените сили на страната с участието на военновъздушните сили и специалните подразделения на Министерството на вътрешните работи.

По-рано беше потвърдена смъртта на 15 терориста при въздушен удар, част от операцията.

Последни новини
Още от Новини