Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Западните Балкани трябва да станат част от ЕС, когато покрият критериите

Андрей Ковачев, евродепутат, ГЕРБ/ЕНП, Светът е бизнес, 24.11.2017

Целта на българското председателство е да постави темата за Западните Балкани отново в центъра на внимание на ЕС с ясното съзнание, че ние не трябва да създаваме неоправдани очаквания за определяне на точна дата за приемане на дадена страна – било то и Черна гора. Това коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

Ковачев смята, че ръка за ръка с т.нар. политическа програма България трябва да работи за няколко конкретни неща, свързани с инфраструктура, интернет, намаляване на цените за роуминг в Западните Балкан и с отваряне на някои от програмите на ЕС, които са само за пълноправни членки, към Западните Балкани.

„По този начин ще покажем на гражданите на Западните Балкани, че те не са забравени, че ЕС въпреки хилядите други ангажименти и проблеми, които има в момента, не ги е забравил“.

По думите му така никоя друга геополитическа сила – Саудитска Арабия, Турция или Русия – няма да намери достатъчно пространство в една черна дупка /ако се окажат такава Западните Балкани/, където да се опитва да постигне своите цели.

„Западните Балкани са част от Европа и трябва да станат част от ЕС, когато покрият критериите“.

Какво печели България след срещите в Македония? 

Последни новини
Още от Светът е бизнес